Sliten og lei

Når hode vil, mer enn kroppen får til

Når en dags aktivitet, betyr en dags hvile

Når du er 27, men kroppen føles som 70

Og influensa symptomene kommer snikende

Tvert du har oversett et signal

Da er det lov å bli lei i blant

 

Etter en kjempe fin dag på fredag, hadde vi ryddedag hjemme i går. Vi var ute og holdt på hele dagen, sola skinte og barna stortrivdes. De løp, syklet, hoppet på trampoline, gikk turer i området og hjalp til innimellom med ryddingen. Stolt og fornøyd gikk jeg til sengs i går kveld, sov uforstyrret hele natten, bare for å våkne til en kropp som kjennes ut som den er overkjørt av "a 18 wheel truck!" Det er ikke rettferdig! Jeg spiser, sover, er i aktivitet, tar pauser og gjør "alt" som jeg skal, allikevel orker jeg alt for lite.

Hva er vitsen med å spise mer mat, legge på seg og bli tykkere, hvis kroppen uansett skal oppføre seg som den gjorde da jeg var undervektig?? Stoltheten over pizzaen jeg lagde i går og at jeg gjennomførte måltidet med glede, har nå gått over til å bli anger for at jeg propper i meg feil mat! Hvetedeig, kjøttdeig badet i saus og til slutt toppet med mye fet ost. Åhhhh! Hvorfor kan ikke disse tankene bare forsvinne? La meg få se at det er verdt å kjempe videre!

Å lytte til kroppen er lettere sagt enn gjort, når man vil ta igjen for alle de tapte årene. 

 

#frustrert #sliten 

10 kommentarer

Julia Sofie

10.05.2015 kl.09:24

Sån er det vel når kroppen er vandt med alt det sunne og skal plutselig fordøye noe usunt. Da jobber kroppen mye mer og trenger hvile for å kunne fordøye alt gjennom systemet;) utrolig hvordan kroppen fungerer egentlig.

Jeanette Myren

10.05.2015 kl.09:26

Julia Sofie: Takk for det du, var vel egentlig sånn generelt. Og ikke direkte pizza relatert.

Anna

10.05.2015 kl.10:23

Kroppen trenger tid...

Men det er slitsomt når den ikke vil være venn med det en så gjerne vil. 😐

uansett så er min personlige mening at du er flink..

Jeanette Myren

10.05.2015 kl.10:37

Anna: takk for gode ord!

Wenche Gausen

10.05.2015 kl.10:58

Kjenner så alt for godt igjen den følelsen Jeanette. Og man kan fort tenke slik du gjør nå...

Jeg kan den dag i dag få hjertebank om jeg spiser for fort, eller masse karbohydrater... (hveteprodukter)

Ønsker deg god bedring, og vit at det er i motbakker det går oppover :)

Jeanette Myren

10.05.2015 kl.12:00

Takk for forståelsen, det er både godt og vondt å vite at andre har det på samme måte. Takk for lykkeønskningene også :-)

Kristhild

10.05.2015 kl.12:21

Når man endelig begynner å spise ordentlig (nok mat) igjen, vil man ofte føle seg utslitt og utmattet. Kroppen har vært vant til å gå på sparebluss, og da er vi ofte "høye" på adrenalin. Kroppen er i et modus hvor vi ofte føler vi har mer energi, for den er liksom beredt til å gå ut og finne seg mat før det er for sent. Men når vi begynner å spise nok, kan kroppen endelig slappe av og først og fremst bruke energien på div. reparasjoner som den ikke "hadde råd til" da den var i sultmodus. Jeg har hatt/ har det selv slik etter mange år med anoreksi, og jeg vet det føles veldig slitsomt og urettferdig! Man spiser jo mer, hvorfor er man da så sliten og øm overalt? Men det har sin vitenskapelige forklaring heldigvis! Nøkkelen er tålmodighet! Etterhvert vil energien komme tilbake, men det er kjempeviktig at vi unner oss selv å hvile mens kroppen reparerer alt den trenger å reparere! Husk, vi har drevet rovdrift på kroppen vår lenge, og den trenger en real pause med både næring og hvile <3 Håper dette hjalp litt :)

Jeanette Myren

10.05.2015 kl.12:27

Takk for oppklarende forklaring <3

Anita S.

10.05.2015 kl.19:49

Hei.

I know the feeling,med å føle seg tykkere.Men set er bare en følelse.Det er ikke ensbetydende med å bli tykkere,selv om man går opp i vekt,men heller at man gir kroppen det den trenger.Synes du skal være stolt for at du laget den pizzaen,for all mat er lov.Og spesielt når man skal prøve å komme seg ut av anoreksien,er det viktig å få eksponert seg for mat som føles skummel eller farlig.

Det vil bli bedre,selv om man desverre ikke får tilbake tapte år.

For meg virker det som du jobber bra,selv om du selv kanskje har vanskelig for å se det.

Ønsker deg alt godt :)

Jeanette Myren

10.05.2015 kl.20:00

Anita S.: Tusen takk for kjempe gode ord. Godt å føle at noen forstår hvordan det kjennes. ??

Skriv en ny kommentar

Jeanette Myren

Jeanette Myren

27, Melhus

Mitt navn er Jeanette. Jeg er ei jente på 27år, gift med Jon Ståle og sammen har vi guttene Sindre og Daniel på 4år. Vi er bosatt på Gåsbakken i Melhus kommune, en liten plass hvor "alle kjenner alle". Denne bloggen vil jeg bruke til å la dere få et innblikk i hvordan det er å leve med anoreksi og kampen jeg nå kjemper for å finne tilbake til meg selv og det "friske" livet. Hvilke utfordringer dette byr på i forhold til mine nærmeste og da spesielt min mann og barna. Bloggen er også min terapi for å jobbe meg gjennom gamle opplevelser. Legg gjerne igjen en kommentar eller to når du først er innom, bestandig kjekt med tilbakemeldinger.

Kategorier

Arkiv

hits