Anorektisk overvektig!

Dette er et innlegg jeg har tenkt på å skrive lenge, nettopp for å få ut litt frustrasjon og forhåpentligvis litt informasjon til de som ikke kan så mye om spiseforstyrrelser.

Jeg er ei normalvektig jente, bmi midt på treet og sånn passe høy. Men allikevel har jeg spisevegring. Det vises kanskje ikke hos meg, siden jeg ikke er et vandrende skjelett, men det gjør ikke problemet noe mindre av den grunn. Tvert i mot føles det ofte vanskeligere å være normalvektig enn dersom jeg hadde vært undervektig. Jeg har en følelse av at det er en del der ute som kanskje ikke tror problemene mine er reelle. Og det er kanskje ikke så rart ettersom anoreksi i samfunnet vises av media som vandrende skjelett, som oftest jenter som er så tynne at du er redd for at vinden skal blåse de over ende.

Jeg har til og med blitt møtt av helsepersonell, i dette tilfelle en allmennlege på et legesenter, som mente at jeg, med min bmi, umulig kunne ha spisevegring. Den beskjeden var et hardt slag i trynet, og det gikk lang tid før jeg i det hele tatt nærmet meg et legekontor igjen. Men etter hvert som tiden gikk og årene seilte forbi, så innså både jeg og de rundt at dette faktisk var et ganske stort problem. Jeg kom meg inn i systemet og en mengde utredning ble gjort, og til slutt endte jeg opp med en diagnose. Men lettelsen jeg forventet skulle komme, av at jeg endelig ble trudd og tatt på alvor, dukket ikke opp. Fordi i mitt hode ble det ikke "rett" diagnose.

Atypisk anoreksi - En diagnose som brukes dersom pasienten har de fleste kjennetegn på anoreksi, men ikke har fravær av menstruasjon og/eller bmi under 17.5! Og inni mitt syke hode betydde denne diagnosen en ting; at det var enda en ting jeg hadde mislyktes i, jeg klarte ikke engang å bli tynn nok til å få en "ren" diagnose!

Jeg innser jo det i dag, at det er ikke noe mindre problematisk fordi om det heter atypisk anoreksi, men for meg så føltes det som jeg da er overvektig, anorektisk overvektig!

 

Hvor mye lettere hadde det ikke vært dersom jeg hadde slippet å høre "men hun er da ikke tynn", "hun ser da ikke syk ut" og "tror dere ikke hun overdriver litt."

Sånne utsagn bak min rygg forer ikke akkurat den friske delen av meg. Så vær så snill, dersom det er noe dere lurer på, kom direkte til meg å spør, jeg svarer gjerne.
 

#anoreksi #anorektisk #anorexia #overvektig #sladder #allmennlege #atypisk #bmi

15 kommentarer

Marita-Susan Smarting Bakken

29.03.2015 kl.12:45

<3

Energiboost

29.03.2015 kl.12:50

Har sett flere med spiseforstyrrelser, som er langt unna tynne.

Tror ikke jeg selv heller vet så mye om dette, men vet det er mange der ute i samfunnet, som sliter med dette.

29.03.2015 kl.12:56

Bra blogg og viktig tema du tar opp!

Jeanette Myren

29.03.2015 kl.13:02

Marita: <3

Jeanette Myren

29.03.2015 kl.13:02

Energiboost: Føler det er viktig å sette dette på dagsorden, da skinnet virkelig kan bedra i sånne tilfeller!

Jeanette Myren

29.03.2015 kl.13:02

Anonym: Tusen takk skal du ha, følg meg gjerne.

Jeanette Myren

29.03.2015 kl.13:04

Anonym: Linken til bloggen din virker ikke, du mangler en k. Men jeg kom meg innpå og fikk lest litt.

Silje Eriksen

29.03.2015 kl.14:28

Jeg forstår deg veldig godt! Har selv slete med spiseforstyrrelser i fem år, både i form av overspising og underspising. Jeg er ikke anorektisk tynn, ser normalvektig ut, selv om BMI-en min er mye lavere enn det den bør være!

Jeanette Myren

29.03.2015 kl.14:30

Silje Eriksen: Takk, ikke godt å lese at du sliter også, men godt å vite at man ikke er alene. Håper du får en fin påske.

Jegskriveromhverdag

29.03.2015 kl.14:50

Viktig tema! Ønsker deg en fin påske : )

Jeanette Myren

29.03.2015 kl.15:59

Jegskriveromhverdag: Takk i like måte! :-)

livetsmangesider

29.03.2015 kl.22:21

Jeg tror spiseforstyrrelser handler mer om hvordan man har det i hodet enn hvordan man ser ut på kroppen. Man kan få et forsvrengt syn på seg selv og hva som er pent, og bruke mat som trøst, straff eller en måte å kontrollere et kaotisk liv. Jeg er overvektig, overspiser. Det er "innafor" å være tykk, da er du "bare lat og mangler selvkontroll". Det er mange ting vi ikke forstår, men jeg tror at mange vil åpne øynene om de får forklart det på en skikkelig måte. At mange er naive og ikke ser hvordan hverdagen kan arte seg for mange.

Jeanette Myren

30.03.2015 kl.07:13

livetsmangesider: Jeg tror nok du har rett i det du sier der ja, så la oss åpne øynene deres. Dette temaet bør ikke ties ihjel...

Line

30.03.2015 kl.18:32

Sterkt innlegg Jeanette, kjente at dette rørte vd meg når jeg leste det. Dette kan ikke være lett, ikke at jeg har så peiling, men ut i fra det jeg leser får en jo et inntrykk av hvor vanskelig du må ha det. Som sagt, du er sterk. Å du kommer deg gjennom dette. <3

Jeanette Myren

30.03.2015 kl.20:06

Line: Tusen takk skal du ha <3

Skriv en ny kommentar

Jeanette Myren

Jeanette Myren

27, Melhus

Mitt navn er Jeanette. Jeg er ei jente på 27år, gift med Jon Ståle og sammen har vi guttene Sindre og Daniel på 4år. Vi er bosatt på Gåsbakken i Melhus kommune, en liten plass hvor "alle kjenner alle". Denne bloggen vil jeg bruke til å la dere få et innblikk i hvordan det er å leve med anoreksi og kampen jeg nå kjemper for å finne tilbake til meg selv og det "friske" livet. Hvilke utfordringer dette byr på i forhold til mine nærmeste og da spesielt min mann og barna. Bloggen er også min terapi for å jobbe meg gjennom gamle opplevelser. Legg gjerne igjen en kommentar eller to når du først er innom, bestandig kjekt med tilbakemeldinger.

Kategorier

Arkiv

hits